DEN HAAG - Advocaat J. Boone heeft vrijdag bij de hoofdofficier van justitie in Den Haag een klacht ingediend tegen de politie Haaglanden. Agenten van dit korps zouden dinsdagavond twee jongens van Marokkaanse afkomst hebben mishandeld en gediscrimineerd.

Reden of noodzaak voor de mishandeling ontbreekt volgens de advocaat, die de belangen behartigt van een van de jongens, een -jarige Hagenaar. Volgens het relaas van de strafpleiter reden twee agenten in een auto de jongens klem op de Kennedylaan in Den Haag. Vervolgens sloegen ze een van hen met een knuppel twee gekneusde ribben. De andere jongen verstopte zich in een bosje, maar werd later gevonden door een politiehond.

Boone schrijft dat de hondengeleider het dier meerdere malen liet bijten, terwijl hij geroepen zou hebben: "Vreet hem op, die kut Marokkaan." De 16-jarige Hagenaar moest van de politie tegen een boom gaan staan, terwijl de hond werd opgehitst. Het dier beet hem in zijn arm en in zijn bovenbeen, aldus de advocaat.

Verder staat in de brief dat Boones cliënt tot op heden niet heeft gehoord waarom hij werd klemgereden en waarvoor hij werd aangehouden. "Mijn cliënt houdt het erop dat hij alleen om het feit dat hij er Marokkaans uitziet door deze agenten ernstig is mishandeld."