Het huidige droge en zonnige lenteweer duurt tot halverwege volgende week. Ook Bevrijdingsdag is dit jaar uitgesproken zonnig.

Weerplaza meldt dat een groot en krachtig hogedrukgebied boven het noordwesten van Europa voor het goede weer en de stijgende temperaturen in Nederland zorgt.

Vanaf volgende week dinsdag verschuift dat gebied verder naar het oosten, waardoor de kans op buien in ons land op woensdag snel toeneemt.

Tijdens Dodenherdenking en op Bevrijdingsdag staat er een zwakke tot matige wind en wordt er geen neerslag verwacht. De temperatuur stijgt zaterdag naar 19 graden in het noordwesten en noorden van Nederland. Verder landinwaarts wordt het 21 graden, met plaatselijke uitschieters naar 23 graden.

Op zondag wordt in Limburg naar verwachting de 25 graden bereikt, waarmee sprake is van een regionale zomerse dag. Dat strekt zich vanaf maandag uit naar meer plaatsen; de maximumtemperaturen liggen dan tussen 23 en 26 graden. Dinsdag wordt nog een tikje warmer, met 24 tot 27 graden.

Het goede weer houdt aan tot woensdag, wanneer er weer bewolking verschijnt en de kans op onweer toeneemt.