LELYSTAD - Een 47-jarige basisschoolleraar, die wordt verdacht van ontucht met vijf leerlingen in Almere, blijft dertig dagen langer in voorarrest. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Lelystad donderdag beslist, zo maakte een woordvoerder bekend..

Justitie sluit extra aangiften niet uit. De politie heeft inmiddels meer belastende telefoontjes gehad maar onderzoekt nog of die verhalen kloppen. De leraar is vorige maand opgepakt naar meldingen van ontucht op basisschool De Peperbus.

Hij raakte enkele jaren geleden ook al in opspraak op zijn vorige school Het Spectrum. Volgens de overkoepelende Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs van Almere ging het toen om "minder ernstige verbale uitlatingen". De landelijke klachtencommissie zou die klachten toen ongegrond hebben verklaard.

De man verhuisde vervolgens naar De Peperbus. Advocaat K. Holtrop vroeg om de vrijlating van de leraar, die de ontucht ontkent. Justitie heeft naar haar zeggen tot nu toe overigens pas drie aanklachten neergelegd bij de rechtbank.