LEMMER - Ondernemer Joop Zevenbergen uit Lemmer is in de nacht van dinsdag op woensdag opgepakt door de politie Flevoland en Friesland toen hij op weg was naar zijn bedrijf waar werd ingebroken. Zevenbergen werd in de boeien geslagen en in de cel gezet. "Ik heb nu nog last van mijn linkerpols want de boeien zaten veel te strak", aldus Zevenbergen woensdag.

Zevenbergen spoedde zich met de auto naar zijn jachtwerf toen zijn broer Gijs, die naast de werf woont, twee inbrekers voor het raam zag staan. Ook de gealarmeerde politie spoedde zich naar de werf. Joop stapte uit zijn auto toen hij de politie zag, omdat hij dacht met de inbrekers te maken te hebben. "Ze schenen met een zaklamp recht in mijn gezicht dus ik zag niets. Toen ik zei dat ze moesten oprotten met de lamp, werd ik naar de grond gewerkt, in de boeien geslagen en naar het bureau gebracht", aldus Zevenbergen.

Schelden

Volgens de politie pakte Zevenbergen echter een agent bij zijn trui vast. Nadat Zevenbergen werd gevraagd zijn autopapieren te laten zien, probeerde hij de zaklamp te pakken en begon hij te schelden, zo is de lezing van de politie. "Het was een ongelukkige samenloop van omstandigheden, maar ik heb begrepen dat de man zich niet onbetuigd heeft gelaten", aldus de politiewoordvoerder.

Inbrekers

Naast Zevenbergen werden ook de 17-jarige en 19-jarige inbrekers opgepakt. Of Zevenberg aangifte gaat doen tegen de politie weet hij nog niet. "Er is tegen mij volgens mij wel een proces-verbaal opgemaakt, maar de officier van justitie zou me daar over bellen", aldus Zevenbergen.