AMSTERDAM - Fenny van Munster, de winnares van het belspel van de Zorgloterij van 8 april 2002, kan fluiten naar haar gewonnen auto. De Zorgloterij kan de rekening van de Fiat-dealer niet betalen, zo schrijft de Telegraaf. De 47-jarige inwoonster van Nijverdal had haar oude auto al verkocht.

"Ik had nog nooit wat gewonnen," zo vertelt ze aangeslagen in de krant. "Ik heb de Alto verkocht om nieuw zeil neer te kunnen leggen in huis. Dat moest gebeuren en daar heb ik normaal geen geld voor. Ik heb nog een zoon thuis en met hard werken, kan ik het hoofd net boven water houden."

Meteen een dag na de uitzending kreeg ze een brief thuis. 'Van Harte Gefeliciteerd! Tijdens het belspel, gepresenteerd door Peter Jan Rens bent u de winnaar geworden van een bijzondere prijs, t.w.: Fiat Punto 1.2. 16V 3-deurs, voorzien van elektrische stuurbekrachtiging, cataloguswaarde van 13.545 euro. De auto dient binnen drie maanden afgeleverd te worden.'

De vrouw belde na enkele maanden de productieleider Wil Kilsdonk van de Zorgloterij op. "Ik heb helemaal níets van de Zorgloterij gehoord, geen telefoontje, geen briefje, niets! Zo ga je toch niet met mensen om? Bij iedereen was bekend dat ík die auto had gewonnen. Meneer Kilsdonk zegt dat mijn auto zal worden meegenomen in de vordering van Endemol."