LONDEN - Drie dagen na de vliegtuigcatastrofe in het zuiden van Duitsland, zijn donderdagavond boven de Britse stad Bristol twee passagiersvliegtuigen van British Airways (BA) gevaarlijk dicht bij elkaar in de buurt gekomen.

Volgens een woordvoerder van BA trad in beide toestellen het automatische waarschuwingssysteem (TCAS) in werking toen de vliegtuigen boven de luchthaven van de stad elkaar op driehonderd meter waren genaderd. De machines werden door het TCAS-systeem van elkaar weggeleid.

Het incident had plaats toen een toestel van het type Embraer met 43 inzittenden de landing inzette, terwijl het andere vliegtuig, een Dash 8 met 22 mensen aan boord, net was opgestegen. De piloot van de Embraer vloog te laag, aldus de zegsman van BA. "Het waarschuwingssysteem heeft precies dat gedaan waarvoor het gebouwd is en elk risico van een botsing geëlimineerd", zei de woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij. Volgens hem is het onwaarschijnlijk dat de passagiers iets van het incident hebben gemerkt. De luchtvaartautoriteiten hebben een onderzoek ingesteld.

/NIEUWSBijna alle lichamen vliegramp Duitsland gevonden