WASHINGTON - Tijdens zijn bezoek aan Georgië lijkt de Amerikaanse president Bush te zijn ontsnapt aan een aanslag. Terwijl Bush in de hoofdstad Tbilisi een toespraak hield, viel binnen dertig meter van het podium een granaat neer. Het projectiel ging echter niet af en niemand raakte gewond.

Dat heeft de Georgische politie de Amerikaanse geheime dienst verteld, aldus Amerikaanse media woensdagochtend. Het incident deed zich voor terwijl Bush op het Plein van de Vrede in Tbilisi tienduizenden enthousiaste Georgiërs toesprak. Het projectiel raakte een persoon en viel zonder af te gaan op de grond. Een alerte Georgische veiligheidsagent verwijderde de granaat vervolgens.

De beveiliging van Bush heeft tijdens de toespraak niets van het incident gemerkt. Zij werden pas na het vertrek van Bush uit Georgië op de hoogte gebracht. De Secret Service heeft de zaak in onderzoek genomen, maar de granaat nog niet gezien.

Een woordvoerder van het Georgische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft het incident in een reactie ontkend. Volgens nieuwszender CNN sprak de zegsman van een "absolute leugen".