LOS ANGELES/AMSTERDAM - Op de internationale luchthaven van Los Angeles heeft zich donderdag een bloedige schietpartij voorgedaan in een van de negen terminals. Daardoor zijn volgens de politie zeker drie doden en drie gewonden gevallen.
schietpartij

Bekijk video

Het incident had plaats bij de balie van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El-Al. Een Egyptische man kwam naar de balie en opende het vuur. Hij zou ook omstanders hebben gestoken met een mes.

Volgens de Amerikaanse televisiezender
CNN

Volgens een ooggetuige was de aanvaller een blanke man met een paardenstaart. Hij zou steeds hebben geroepen: "Hardy heeft mijn baan gejat!"

Vliegveld stilgelegd

Het vliegveld werd tijdelijk stilgelegd. Een woordvoerder van de KLM meldde dat het incident geen gevolgen heeft voor het vluchtschema van de luchtvaartmaatschappij.

Independence Day

Het incident had plaats op Onafhankelijkheidsdag, waarop de Amerikanen met allerlei feestelijkheden de Declaration of Independence van 1776 herdenken. Honderdduizenden mensen maken op ''The Fourth of July'' gebruik van de luchthaven in Los Angeles.

Aanslagen

In verband met mogelijke aanslagen zijn er overal in de Verenigde Staten zeer scherpe veiligheidsmaatregelen genomen. El-Al heeft bovendien altijd extra en ook gewapende bewakers in dienst.

De Israëlische minister van Transport Sneh zei donderdagavond dat hij denkt dat de schietpartij in Los Angeles een terroristische achtergrond had. Tegenover CNN kon hij evenwel niet concreet aangeven waarop hij die bewering baseert.