AMSTERDAM - De politie van Amsterdam heeft in een woning in de Dusartstraat in de Pijp onlangs het lichaam gevonden van een vrouw die mogelijk enkele jaren dood in haar huis heeft gelegen. Het lichaam verkeerde in verregaande staat van ontbinding, aldus een woordvoerder dinsdag. De politie trof het stoffelijk overschot aan na de dood van een 89-jarige man in dezelfde woning.

Een bekende van deze man sloeg anderhalve week geleden alarm bij de politie toen hij de deur niet meer open deed. Toen agenten arriveerden, was het volgens de politie "één grote puinhoop". Door het hele huis, op alle etages, lag een anderhalf meter hoge laag van vuilnis, troep en rommel. Ook vlogen er vogels rond.

Tussen de rommel lag het lichaam van de man, die volgens de politie hoogstwaarschijnlijk een natuurlijke dood is gestorven. De Amsterdammer leefde als een kluizenaar en had weinig contact met buurtbewoners. Onderzoek wees uit dat er op hetzelfde adres mogelijk ook nog een vrouw, afkomstig uit Oost-Europa, zou moeten wonen.

Na de inzet van speurhonden vonden agenten een paar dagen later tussen de troep het lichaam van een hoogbejaarde vrouw. De identiteit is nog niet bekend, maar de politie gaat er vanuit dat de man met haar een relatie had. "Hij heeft misschien geen afstand van haar kunnen nemen toen ze doodging." Dinsdag is de woning na dagenlang opruimen leeg opgeleverd.