LEIDSCHENDAM - De Maria Bernadetteschool in Leidschendam heeft dinsdagmiddag de vermoorde docente Claudia H. herdacht. In de St. Joseph Opifexkerk kwamen leerlingen, hun ouders en collega's van de gedode vrouw vanaf 14.00 uur samen.

De 31-jarige vrouw uit Zoetermeer en haar dochtertjes van drie en vijf jaar oud werden vermist sinds 11 april. Later bleek dat de echtgenoot iets met hun verdwijning te maken had.

De politie hield hem aan en hij bekende zijn vrouw en kinderen al op 6 april te hebben vermoord. Hij begroef ze in een bos in de Noord-Brabantse gemeente Alphen-Chaam. Waarom hij ze zou hebben gedood en hoe ze om het leven zijn gekomen, is nog onduidelijk.

Voldoening

Directeur Marlies Klooster van de Maria Bernadetteschool keek dinsdag terug op "een zware, maar mooie dag". De school kijkt met voldoening terug op de voorbereidingen die zij de afgelopen dagen met de leerlingen heeft getroffen voor de bijeenkomst in de kerk.

Het bericht van de dood van de Zoetermeerse kwam vlak na het begin van de vakantie. "Het lerarenteam en de kinderen waren uitgewaaierd." Een herdenking in schoolverband was daarom hoe dan ook nodig, aldus Klooster.