WOERDEN - Het Donorregister heeft dinsdag 266.713 formulieren ontvangen, waarop mensen hebben aangegeven of ze wel of geen orgaandonor willen zijn. Na de speciale televisieshow 'Hart voor een ander' op SBS 6 zijn er nog 115.000 registraties bijgekomen.

Afgelopen zaterdag verstuurden de Hart- en Nierstichting een registratieformulier aan ruim zes miljoen huishoudens. P. Beerkens, directeur van de Nierstichting hoopte dat 5 procent van de aangeschreven huishoudens, zou reageren. Dat aantal is nu bijna bereikt.

Ruim 10.000 mensen belden om een formulier te bestellen en nog eens 13.000 mensen hebben een formulier van de website van het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering gedownload.

Volgens een woordvoerder van het NIGZ is het aantal reacties "overweldigend". Zijn verwachting dat er nog meer registraties door de televisieshow zouden binnenkomen is uitgekomen. Een woordvoerder van SBS zei na afloop van de show dat hij verwacht dat later deze week nog meer mensen het ontvangen formulier alsnog terugsturen.