PUTTEN - Door een explosie donderdagmiddag in Putten zijn twee doden gevallen. Dat heeft een politiewoordvoerder gemeld. De explosie deed zich voor in twee silo's van een veevoederbedrijf aan de Nijverheidsweg. De twee slachtoffers, een 23-jarige man uit Harderwijk en een 37-jarige man uit Ermelo, waren op slag dood. Zij waren tijdens de explosies aan het werk op de silo's met daarin een vetresidu.

Door de kracht van de ontploffing werden de deksels van de silo's weggeblazen. Een van de deksels is door het dak van een loods van een naastgelegen bedrijf gevallen. De mensen die daar aan het werk waren, bleven ongedeerd.

De silo's waren ongeveer vijftien meter hoog en zeven meter breed. Door de explosie zijn brokstukken op het nabijgelegen spoor terechtgekomen, waardoor het treinverkeer op het spoor tussen Putten en Zwolle langzamer moet rijden. Het vetresidu is deels weggestroomd, maar is niet schadelijk voor het milieu.

Na de explosie is groot alarm gegeven. Brandweer, politie en GGD waren snel ter plaatste. De technische recherche stelt een onderzoek in, de arbeidsinspectie is ingelicht.