TBILISI - De Amerikaanse president Bush is maandagmiddag aangekomen in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Hij zal onder meer de Georgische president Saakasjvili ontmoeten, die aan de macht kwam na de zogenoemde 'rozenrevolutie' in 2003. De Verenigde Staten roemden al eerder de democratische omwenteling in Georgië en hebben financiële steun aan het land toegezegd.

Bush vloog naar Tbilisi vanuit Moskou, waar hij samen met ongeveer vijftig andere wereldleiders eerder op maandag de herdenking bijwoonde van de bevrijding van Europa, zestig jaar geleden.

Saakasjvili liet op het laatste moment verstek gaan in Moskou, omdat zijn minister van Buitenlandse Zaken eerder deze week geen overeenstemming kon bereiken met Rusland over de ontruiming van twee Russische militaire bases in Georgië.

De Amerikaanse president zal onder meer dinsdag een toespraak houden op het Vrijheidsplein in het centrum van Tbilisi. Verwacht wordt dat Bush zijn beleid om democratie over de hele wereld te promoten, zal verdedigen.