AMSTERDAM - Een Keniaanse zwerfhond heeft bij een zoektocht naar voedsel voor haar puppy's een achtergelaten baby gevonden en in haar nest bij haar eigen jongen gelegd. Dat hebben ooggetuigen maandag verteld.

De teef vond het kind in een tas in een arme wijk van de Keniaanse hoofdstad Nairobi en droeg het over een drukke weg, passeerde een hek met prikkeldraad en legde het bij haar pups, zei een bewoner van het terrein waar de hond leeft. Nadat het kind door bewoners in het nest was gevonden, werd het naar een ziekenhuis gebracht.

Artsen vertelden dat zij maden in het uiteinde van de navelstreng van het kind hadden gevonden, wat erop duidt dat het zeker twee dagen alleen buiten heeft gelegen. De toestand van het ruim zeven pond wegende meisje, dat Engel is genoemd, is stabiel. Volgens de artsen krijgt ze antibiotica.

In de arme delen van Kenia worden veel kinderen te vondeling gelegd, of gewoon 'weggegooid', bijvoorbeeld in latrines. Ook niet alle vondelingen hebben zo'n goede ervaringen met zwerfhonden. Drie jaar geleden werd een baby gevonden, van wie zwerfhonden een wang hadden afgebeten.