ROOSENDAAL - Een 22-jarige man uit Bergen op Zoom is overleden nadat hij vrijdagavond een luik van een bus waarin hij meereed op zijn hoofd kreeg. In de bus zaten supporters van de voetbalclub RBC. Een 21-jarige plaatsgenoot en een 20-jarige man uit Halsteren raakten zwaargewond.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Na de gewonnen uitwedstrijd tegen NAC hadden de mannen het luik geopend en hun hoofden naar buiten gestoken. Toen de bus onder een viaduct reed, klapte het luik terug, meldde de politie.

Ernstig

De 22-jarige man uit Bergen op Zoom werd vrijdagavond overgebracht naar het Amphia Ziekenhuis in Breda, waar hij de zaterdagochtend overleed. De twee gewonde mannen liggen in het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal. Ze zijn er ernstig aan toe, maar hun toestand is volgens de politie stabiel. Het ongeval gebeurde op nog geen 500 meter van de opstapplaats in Roosendaal.

Al tijdens de rit naar Breda, waar RBC vrijdagavond tegen NAC speelde, moest de chauffeur de supporters diverse malen waarschuwen het luik niet te openen. Op de terugweg zette de chauffeur de bus enkele keren aan de kant, omdat de supporters het luik steeds weer openden. Het ging om een niet door RBC georganiseerde reis.

Overwinning

RBC-voorzitter Jan Pollemans, die na het incident meteen naar Roosendaal was gekomen, toonde zich vrijdagavond bijzonder aangeslagen. "De overwinning van vanavond telt nu niet meer. Het is heel triest wat er is gebeurd", aldus Pollemans.