BORDEAUX - De strijd voor de bevrijding van de Franse tuinkabouters gaat door. Een paddestoelenverzamelaar ontdekte in een klein dennenbos bij Bordeaux precies 101 van de kleine figuurtjes, die klaarblijkelijk gestolen waren uit diverse voortuintjes, meldde zaterdag een politiewoordvoerder in Podensac.

De 10 tot 80 centimeter grote kabouters waren opgesteld in een grote kring. Enkelen staande op boomstammen. "Het was echt prachtig om te zien, zeer smaakvol gedaan", aldus chef van politie.

De kabouters zijn inmiddels overgebracht naar een garage van de gendarmerie, waar ze door de rechtmatige eigenaren kunnen worden gehaald. "Ter identificatie heeft men, indien mogelijk, natuurlijk een foto nodig."

In mei hadden onbekenden 202 tuinkabouters 'ontvoerd' en op een voetbalveld uitgestald als de Franse ploeg voor het wereldkampioenschap voetbal. Vorig jaar kondigde het 'Front voor de bevrijding van Tuinkabouters' aan dat er campagne zou worden gevoerd tegen de onderdrukkers van voortuinbewoners.