AMSTERDAM - Terreurverdachte Jermaine W., die wordt gezien als lid van de Hofstadgroep, wil een andere naam. W. denkt dat terugkeer in de maatschappij onder Jermaine W. 'erg moeilijk wordt'. Dat zegt advocaat Charles Starmans.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

W. werd vorige week vrijgelaten bij gebrek aan bewijs, maar hij wordt door het Openbaar Ministerie (OM) nog wel als verdachte gezien. W. was één van de twaalf verdachten die vorige week voor de Rotterdamse rechtbank verschenen in de zaak rond de Hofstadgroep.

Starmans eist ook een schadevergoeding, omdat de naam van W. volgens hem onterecht is geschaad. Bovendien heeft de 18-jarige W. volgens Starmans bijna een half jaar onterecht vastgezeten.

Jermaine W. werd in november opgepakt na de ongeregeldheden in het Haagse Laakkwartier. Daar werden Jason W., de broer van Jermaine, en een andere terreurverdachte opgepakt. Het kostte meer dan twaalf uur om de twee te arresteren. Vier politieagenten raakten gewond door een granaat die door een van de twee jongens naar buiten werd gegooid. Jermaine werd diezelfde dag in Amersfoort opgepakt, omdat hij tijdens de politieactie telefonisch contact met zijn broer had gehad.