NEW YORK - In aanloop naar de nationale feestdag donderdag sloot Wall Street woensdag met winst. Koopjesjagers bezorgden zowel de Nasdaq als de Dow-Jonesindex een plus op een rustige beurs.

De volumes bleven laag omdat het wantrouwen tegenover bedrijven veel beleggers van de vloer hield. Ook de angst voor nieuwe aanslagen weerhield hen van het innemen van grote posities.

De Dow-Jonesindex sloot de dag met een winst van 47,22 punten (0,5 procent) op 9054,97. Technologiebeurs Nasdaq won nog meer en stond na het einde van de handel op een winst van 1,7 procent (22,35 punten) bij een stand van 1380,17.

Vierde juli

Op de vierde juli is Wall Street traditioneel gesloten en van de handel op vrijdag wordt weinig verwacht. De schommelende koersen kregen daarom aan het einde van de handel een stijgende lijn te pakken door koopjesjagers die vroeg de week afsloten.

Techno-aandelen

Grote winnaars onder de technologiefondsen waren Sun Microsystems, Nortel en Oracle die meer dan 10 procent wonnen. Eerder op de dag leden de techno-aandelen nog onder de sombere omzetvooruitzichten van chipmaker AMD. Dat aandeel moest wel terug, ,2 procent. Branchegenoot Intel won 7,1 procent.

Vertrouwen

Tegenover het lage vertrouwen in bedrijven stonden woensdag positieve cijfers over de Amerikaanse economie. Het aantal WW-uitkeringen nam sterker af dan verwacht, de orders voor de industrie namen toe en de inkoopmanagers bleken positiever dan eerder ingeschat.

Euro

De euro leed rond het slot van Amsterdam onder de positieve cijfers uit de Verenigde Staten, maar won in de loop van de avond iets terrein terug. De Europese munt was bij het slot van Wall Street 0,98 dollar waard, tegen 0,9805 in Amsterdam.