LIEMPDE - Een 26-jarige automobilist uit Den Bosch heeft zaterdagmorgen vroeg door spookrijden op de A2 bij Liempde een ernstig ongeval veroorzaakt. Daarbij raakten drie mensen gewond.

De politie heeft de Bosschenaar aangehouden op verdenking van het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel. Er is bij hem bloed afgenomen op verdenking van alcohol- en drugsgebruik.

Volgens de politie Brabant-Noord reed de man rond 05.30 uur met zeer hoge snelheid over de verkeerde rijbaan in de richting Eindhoven. Bij Liempde botste hij met zijn auto frontaal op de wagen van twee vakantiegangers. Deze auto sloeg over de kop.

Daarbij werden de inzittenden, een 24-jarige man uit Brakel en zijn -jarige vriendin uit Wijk en Aalburg, naar buiten geslingerd. De Bosschenaar belandde met zijn auto in de berm en moest door de brandweer uit het wrak worden gezaagd. De onderdelen van de auto's lagen over een afstand van zo'n 100 meter over de snelweg verspreid. De drie gewonden zijn naar ziekenhuizen in Den Bosch gebracht.