EINDHOVEN - De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op Anoeschka Weezenbeek in 1990. Het gaat om een 34-jarige man uit de Brabantse gemeente Cranendonck. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

De destijds 15-jarige Anoeschka uit Budel-Dorplein werd in januari 1990 als vermist opgegeven. Ze ging een brief posten en ging daarna naar een vriendin, maar kwam niet meer thuis. Drie weken later werd haar stoffelijk overschot gevonden in het water van de Zuid-Willemsvaart bij Weert.

Roestbruine Opel Rekord

De politie kreeg eerder deze maand twintig tips binnen na een uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Een jaar eerder besteedde het programma ook al aandacht aan de zaak. Toen kwamen vijftig tips binnen. In de meest recente uitzending werd melding gemaakt van een roestbruine Opel Rekord, type sedan, die op de avond van de verdwijning bij de vindplaats van het lichaam is gezien.

Opmerkelijk

Volgens een woordvoerder van de politie heeft het noemen van het voertuig zeker te maken met het aantal nieuwe tips. "Mensen gaan er vaak van uit dat de politie alles al weet en dat ze niet meer hoeven te bellen", aldus de zegsman. "Pas wanneer ze naar een opsporingsprogramma kijken, realiseren ze zich dat wat zij weten nog niet bij ons bekend is. Het is opmerkelijk hoeveel goede en bruikbare tips er vijftien jaar na de moord nog binnenkomen."

De hoofdofficier van justitie in Den Bosch loofde een beloning uit van 20.000 euro voor de tip die leidt naar de oplossing van deze zaak.