SOHAM - Kort na de verdwijning van de Engelse Holly Wells en Jessica Chapman vorige week zondag ging de politie er nog vanuit dat de tienjarige meisjes voor de lol van huis waren weggelopen. Na het doorlichten van de computer van Holly heeft bij de politie het vermoeden post gevat dat zij door iemand zijn ontvoerd met wie ze kort voor hun verdwijning via internet contact hadden.

Hoofdinspecteur David Hankins zei zaterdag in de Britse krant The Guardian dat het onderzoek van de computer van Holly "belangrijke informatie" heeft opgeleverd, dat de politie wellicht op het spoor zet van de ontvoerder of ontvoerders van de meisjes. De twee verlieten vorige week het ouderlijke huis van Holly in het stadje Soham met onbekende bestemming.

Hankins zei dat de meisjes kort voor hun vertrek nog achter de computer hadden gezeten. De politie houdt er rekening mee dat zij via internet met hun mogelijke ontvoerder een afspraak hadden gemaakt. "Ze wisten allebei hoe ze moesten e-mailen, dus het is goed mogelijk dat ze hun weg naar een chatroom hadden gevonden", aldus Maxime Carr, een voormalige onderwijsassistent op de school van de vriendinnen.

Volgens The Guardian gaat de politie de gangen na van alle mensen die in de omgeving van Cambridge als pedofiel zijn geregistreerd. Zaterdag hield de politie in die regio twee mannen aan, maar een woordvoerder zei dat aan die aanhoudingen niet al teveel belang moet worden gehecht. De politiewoordvoerder zei verder dat de twee waren opgepakt, omdat ze niet wilden meewerken aan een routineonderzoek.

/NIEUWSBritse kranten geven beloning voor opsporing meisjes