NIJMEGEN - Een vader die zijn kinderen twee jaar niet heeft gezien, heeft dinsdagmorgen de Waalbrug bij Nijmegen beklommen. De man, die vermomd is als Spiderman, maakt deel uit van Fathers 4 Justice. Deze groep protesteert er op een ludieke manier tegen dat vaders na een echtscheiding hun kinderen niet kunnen zien.

De politie kon na enkele uren in een hoogwerker de man overhalen naar beneden te komen. Door de actie ontstonden er files. Volgens Fathers 4 Justice "vergt het een superheld om de corruptie en het onrecht in het Nederlandse familierechtsysteem aan te pakken".

De verklede man is een gescheiden vader van twee kinderen. "Ik heb eerst vruchteloos alle legale wegen en middelen benut die mogelijk waren, maar de moeder blijft de omgangsregeling ongestraft frustreren."

"Spiderman koos de toegangsbrug tot Nijmegen voor zijn actie, omdat zijn kinderen in deze plaats worden vast gehouden," zo sprak een woordvoerder van Fathers 4 Justice dinsdag. "Een op elke vijf Nederlandse kinderen leeft inmiddels buitengesloten van hun vaders en de helft van hun familie doordat de Nederlandse familierechtbanken omgangsregelingen niet handhaven en de relaties tussen kinderen en hun vaders niet beschermen."