Een Poolse vrachtwagenchauffeur die zo dronken was dat hij niet meer op zijn benen kon staan, is zaterdagavond bij het Zeeuwse Rilland van de weg geraakt. Even daarvoor was hij slingerend van rijstrook naar rijstrook op de A58 gezien, waarop de politie werd gewaarschuwd.

De vrachtwagenchauffeur had de snelweg bij Rilland zaterdagavond verlaten. Daar reed hij een stuk de polder in, om uiteindelijk op een splitsing van de weg te raken.

Zijn vrachtwagen kwam deels in een sloot terecht, meldt een politiewoordvoerder. De 26-jarige Pool moest mee naar het politiebureau, waar bleek dat hij ongeveer 3,5 keer meer had gedronken dan toegestaan.

De vrachtwagen is weggetakeld, het rijbewijs van de man is ingenomen. Hij raakte niet gewond.

Eerdere ongelukken

Zaterdagochtend was er ook al sprake van incidenten met dronken vrachtwagenchauffeurs. Op de A4 was een vrachtwagen met een beschonken bestuurder de oorzaak van een groot ongeluk. 

Ook op de A67 bij Steensel (Brabant) was een dronken trucker de oorzaak van een ongeluk. Zijn voertuig kantelde toen hij de berm raakte. De 44-jarige Pool, die lichtgewond raakte, is aangehouden.

Reactie minister

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) reageerde zaterdag vol ongeloof op de incidenten.

"Niet te bevatten dat iemand bezopen in zijn vrachtwagen stapt en levens van andere mensen op het spel zet. Schandalig!'', twitterde ze.