HEYTHUYSEN - Burgemeester I. Maks-van Veen (PvdA) van Heythuysen treedt af. Zij kwam begin vorige maand in opspraak, omdat ze bij het afrekenen in een winkel een lippenstift over het hoofd zou hebben gezien. Bij het verlaten van de winkel ging vervolgens het alarm af.

Maks vindt dat ze door de affaire niet langer kan functioneren als burgemeester. De gemeenteraad respecteert haar besluit. Maks was dinsdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Negatieve beeldvorming

De burgemeester nam haar besluit in overleg met de gemeenteraad. "De raad hecht eraan uit te spreken dat het personeel in de plaatselijke drogisterij adequaat heeft gehandeld en betreurt ten zeerste de negatieve beeldvorming die in deze sinds 1 juni is ontstaan," staat in de gezamenlijke verklaring.

"De raad wenst uit te spreken dat de burgemeester grote verdiensten heeft voor onze gemeente," gaat de verklaring verder. "Nog maar enkele maanden geleden heeft de raad een zeer positief oordeel gegeven over de wijze waarop de burgemeester de afgelopen jaren heeft gefunctioneerd."

Geen verdere mededelingen

Loco-burgemeester M. Wagemans (Ronduit Open) wijst erop, dat de raad noch het college van burgemeester en wethouders verdere mededelingen zullen doen over deze affaire. Maks is sinds 1991 burgemeester in de gemeente Heythuysen. Haar huidige ambtsperiode loopt tot januari 2003.