ROME/MADRID - Vakantiegangers in Midden-Italië en het Spaanse eiland Mallorca hebben zaterdag last gehad van onweer en zware regenval. Straten liepen onder en op sommige plaatsen viel de stroom uit.

Op Mallorca geldt 10 augustus (San Lorenzo) als de warmste dag van het jaar, maar dit jaar moesten vakantiegangers soms door overstroomde straten en parkeergarages waden. Vooral de stadjes Llucmajor en Felanitx werden door de wateroverlast getroffen. Ook in S'Arsenal stonden om de bekende strandtent Ballermann straten blank. Er waren geen persoonlijke ongelukken.

Rome en omgeving werd door hevig onweer getroffen. Talrijke kelders liepen onder en vele straten werden onberijdbaar, doordat bomen omvielen.

Zürich

Slecht weer hinderde ook de elfde Street Parade in de Zwitserse stad Zürich. Voorzien van paraplu's en regenjassen trokken duizenden dansliefhebbers op de klanken van techno, house, hardcore of trance door de straten. Door het slechte weer waren er ongeveer .000 mensen naar het festijn gekomen, aanzienlijk minder dan de verwachte een miljoen.

Op enkele andere plekken in Zwitserland is het weer flink van slag. Het sneeuwt op de Furka-, de Simplon- en de Nufenenpas. De politie waarschuwt voor gladheid, aldus de ANWB.