MEIJEL - Een 45-jarige inwoner van het Limburgse Meijel heeft een politieman in zijn woonplaats dinsdagmorgen de schrik van zijn leven bezorgd. De Meijelnaar zette tijdens het spreekuur van de politie in wijkcentrum d'n Binger een plastic zak op tafel met daarin verschillende soorten oorlogstuig.

In de tas zaten een rookgranaat, enkele scherpe mijnontstekers, een deel van een brisantgranaat en diverse stuks scherpe munitie, die hij uit zijn tuin had opgegraven.

Zwaar verroest

De politieman keek in de zak, liet die op tafel staan, sprong op en spoedde zich met de bezorger naar buiten. Hij haalde de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) erbij. Die beoordeelden de explosieven als levensgevaarlijk omdat ze deels zwaar verroest waren. De EOD nam de explosieven uiteindelijk mee.

Rondzeulen

Omdat er in Midden- en Noord-Limburg regelmatig oorlogstuig wordt gevonden, dringt de politie er nogmaals op aan niet met deze vondsten te gaan rondzeulen, maar ze te laten liggen waar ze worden gevonden. Na melding schakelt de politie dan de EOD in.