HARKEMA - Juf Ingrid uit Harkema heeft geprobeerd een uitgebreidere blootreportage van zichzelf en haar vriendin Durkje in seksblad Foxy tegen te houden. In het aprilnummer was al een voorproefje van de reportage te zien met twee foto's van de Friezinnen. In het meinummer van het blad staan drie nieuwe foto's van de dames.

"Dat nummer was voor alle ophef al gedrukt, dus dat konden we niet meer tegenhouden", zo liet hoofdredacteur Peter J. Muller woensdag weten. Het is overigens mogelijk dat er in de nabije toekomst meer van juf Ingrid te zien is. "Ik heb Ingrid gevraagd voor een prachtige glamourreportage, maar daar heb ik nog geen antwoord op gehad", aldus Muller.

Media-aandacht

Afgelopen zaterdag bevestigde directeur W. Wouda van openbare basisschool 't Holdersnêst in Harkema dat juf Ingrid een week thuis was gebleven. Daardoor hoopte de school dat de ergste kou uit de lucht zou worden gehaald. Zolang de media-aandacht aanblijft, blijft juf Ingrid echter thuis. "We bekijken per dag hoe de situatie ervoor staat", aldus J. Blom, algemeen directeur van de Stichting ROOBOL, waar 't Holdersnêst onder valt. Overigens worden er voorlopig geen stappen vanuit de school en de stichting tegen juf Ingrid genomen, zo lieten Blom en Wouda weten.

Buitenland

De reportage van Ingrid en Durkje is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. "Wij zijn benaderd door bladen en websites uit Ierland, Frankrijk en Duitsland", aldus de hoofdredacteur van het grootste seksblad in Nederland.

De ophef over de blootfoto's van de dames uit het Frieze Harkema heeft Foxy geen windeieren gelegd. "In Friesland zijn alle exemplaren uitverkocht. We hebben een oplage van 82.000 exemplaren, maar door de foto's is het aantal abonnees in Friesland explosief gestegen", aldus Muller.

Als dank voor de gratis publiciteit die Foxy heeft gekregen gaat de redactie van het blad met Ingrid en Durkje en hun partners uit eten. "Dat hebben ze wel verdiend", aldus Muller.