DEN HAAG - Paraguay mag Frans Meijer, een van de ontvoerders van Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer, uitleveren aan Nederland. Het hooggerechtshof in Asunción heeft het beroep van Meijer tegen zijn uitlevering afgewezen.
Frans Meijer

Het ministerie van Justitie is "via via" op de hoogte van de uitspraak van het hooggerechtshof. "Maar we hebben nog geen officiële bevestiging binnen", zegt een woordvoerder van het ministerie dinsdag.

Meijer heeft twaalf jaar cel gekregen voor de ontvoering van de biermagnaat in 1983. Hij ontsnapte echter in 1985 uit het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries spoorde Meijer tien jaar later op in Paraguay. Meijer bleek daar inmiddels te zijn getrouwd met een Paraguaanse en drie kinderen te hebben.

Na zijn arrestatie in Paraguay in 1995 kwam Meijer door een procedurefout al snel weer op vrije voeten. In 1998 werd hij opnieuw opgepakt. Meijer, bijgestaan door de Amsterdamse strafpleiter A. Moszkowicz, verzette zich tegen zijn uitlevering.