DETROIT - Een 25-jarige vrouw uit Detroit hangt een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd omdat zij haar kinderen ,5 uur lang in een kokendhete auto had achtergelaten terwijl zij haar haar liet doen. Toen zij terugkwam bij de auto, bleken haar drie jaar oude zoontje en haar tien maanden oude dochtertje te zijn bezweken door de hitte.

Het drama speelde zich vrijdag af, toen het in Detroit 30 graden Celsius was, meldde de krant Detroit Free Press maandag. De vrouw had de kinderen in hun kinderzitjes vastgezet. Tijdens haar afwezigheid liep de temperatuur in het voertuig op tot een graad of zestig, zei de politie. De driejarige jongen had kennelijk nog geprobeerd zijn zusje te bevrijden uit haar zitje.

De vrouw was niet direct na de ontdekking van haar dode kinderen naar een ziekenhuis of naar de politie gegaan. Ze had eerst ruim drie uur rondgereden, waarna zij naar de politie ging met het verhaal dat zij was ontvoerd en verkracht en dat de kinderen daarna dood bleken te zijn. Maar nadat de politie haar had gewezen op tegenstrijdigheden in haar verklaring, bekende zij.