AMSTERDAM - Britney Spears maakt het wel erg bont de laatste tijd. Nu komt ze zelfs te laat op de opening van haar eigen restaurant. En erg beleefd was ze ook niet. De wachtende fans vingen slechts een glimp op van de jeugdige diva, die voor de gelegenheid gekleed ging in een miniem zwart jurkje.

Het leek Britney wel een goede investering, een eigen restaurant., Dus zo gezegd, zo gedaan. Het restaurant heet Nyla, een samentrekking van New York en Britney’s woonplaats, Louisiana. De keuken is Zuid-Amerikaans, ‘cajun’ stijl.

De avond van de opening had Britney waarschijnlijk al eerder een hamburgertje gegeten, want ze kwam een dik uur te laat aan haar eigen tafel. Al die tijd liet ze al haar gasten wachten, waaronder voormalig burgemeester Rudolph Giuliani en magiër David Copperfield, de ex van Claudia Schiffer.

De 20-jarige popdiva had geen zin om haar fans te woord te staan en ook tegen de pers was ze kortaf. Op de vraag waarom ze naast zingen nu ook acteert en een restaurant opent, snibte ze ‘Waarom niet?’ en verdween naar binnen.