EMMEN - De in Noord-Nederland beruchte 'lustkapper' is momenteel actief in Emmen en omgeving. De politie waarschuwt voor de praktijken van de man, die al sinds 1995 met zijn praktijken bezig is in het Noorden.

De lustkapper, de oorspronkelijk uit Alkmaar afkomstige Emmenaar H. S. biedt met een smoes vrouwen aan hun haar gratis te knippen. Achteraf blijkt dan dat hij het kapsel van de vrouwen heeft geruïneerd en alleen maar voor zijn eigen lustbeleving de schaar hanteerde.

De politie kan er niets tegen beginnen, omdat de man geen strafbare feiten pleegt. De vrouwen gaan namelijk bewust op het aanbod van de man in en hij verricht geen seksuele handelingen. "De reden dat we nu toch weer aan de bel trekken, is dat hij zich meldt namens bekende kapperszaken in Emmen", aldus politiewoordvoerder E. Zinsmeyer.

Schamen

Bij de politie zijn meldingen van de gedupeerde kappers binnengekomen, maar nog niet van de slachtoffers zelf. In het verleden trokken de gedupeerde vrouwen nog wel eens aan de bel bij de politie: "Het kan zijn dat de vrouwen die nu het slachtoffer zijn zich schamen of een tijdlang met een pet op lopen, maar het kan ook zijn dat de man in kwestie inmiddels voldoende bedreven is in het kappersvak", suggereert Zinsmeyer.

Begin 2000 kwam de nepkapper in het nieuws toen hij actief was in Groningen en Haren en zich uitgaf namens het Harense kappersbedrijf Onnes. De betrokken kapper pikte dit niet en spande met succes een kort geding aan tegen S., die zich van de rechter in Assen niet meer namens Onnes mocht uitgeven.