ROTTERDAM - De man die vorig jaar een winkelbediende van een supermarkt in de nek heeft geschoten na het stelen van een paar blikjes bier, heeft maandag van de rechtbank in Rotterdam zeven jaar celstraf gekregen. Het Openbaar Ministerie had dezelfde straf geëist.

De 35-jarige R.W. uit Rotterdam probeerde op de avond van 19 oktober een 'sixpack' te stelen, maar werd op heterdaad betrapt. Hij moest het bier inleveren. Een aantal medewerkers van de winkel aan de Hellevoetstraat nam hem vervolgens mee naar een kantoortje in afwachting van de politie.

Daarbij verzette de man zich hevig. Hij trok een doorgeladen vuurwapen en schoot. De kogel trof de destijds 31-jarige medewerkster uit Papendrecht in de nek.

De vrouw raakte zwaargewond en zal vermoedelijk nooit meer kunnen werken. Volgens de man is het vuurwapen per ongeluk afgegaan, maar de rechters geloofden dat niet. Het wapen was doorgeladen en W. had zijn vinger op de trekker.

De rechtbank veroordeelde de man voor poging tot doodslag op de vrouw. Ook achten zij bewezen dat hij omstanders met het wapen heeft bedreigd. Bovendien gaat hij de cel in voor de diefstal en het geweld dat daarna ontstond.