DEN HAAG - Schoevers Bedrijfsopleidingen sluit half augustus vijf van zijn zeven vestigingen. Volgens het opleidingsinstituut willen bedrijven tegenwoordig niet meer dat hun kantoorpersoneel en management wordt getraind in een van de Schoevers-gebouwen.

De ondernemers houden hun mensen liever in eigen huis of zoeken een andere locatie met een zelfgekozen ambiance, maakte Schoevers maandag bekend. De deuren gaan over circa anderhalve maand dicht bij de vestigingen in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Groningen en Rotterdam.

Voor bedrijven die wel van de trainingsruimte bij de opleider gebruik willen maken, houdt Schoevers het pand in Utrecht open. In Tilburg blijft Schoevers Bedrijfsopleidingen Reïntegratie zitten, waar uitkeringsgerechtigden worden bij- en omgeschoold.

Solvus

Schoevers Bedrijfsopleidingen is onderdeel van de Belgische uitzendorganisatie Solvus, die onder meer ook het Nederlandse Content en Schoevers Opleidingen bezit. De werknemers van de betrokken Schoevers-vestigingen kunnen binnen Solvus worden begeleid naar een andere baan.