HEERENVEEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 46 mensen aangehouden op het dancefeest Masters of Hardcore in Heerenveen. Op het feest in Thialf kwamen volgens schattingen van de politie ruim 15.000 hardcore-liefhebbers af. Ondanks de aanhoudingen verliep het evenement op een goede wijze, concludeerde de politie zondag.

De meeste verdachten moesten zich melden op het bureau omdat zij drugs als XTC, speed en GHB bij zich hadden. Drie bezoekers hadden een boksbeugel meegenomen.

25 Personen kwamen er met een transactie vanaf. Agenten deelden boetes uit van tussen de 180 en 692 euro. Twaalf verdachten mochten direct naar huis wegens een "te gering feit". Twee arrestanten waren minderjarig en gaan een apart traject in. De rest kreeg een proces-verbaal.

De politie hield met 134 medewerkers het feest in de gaten. Masters of Hardcore vierde het 10-jarige bestaan. Op het evenement draaiden dj's als Prophet, DJ Paul, Gizmo, Dark Raver en Pavo. Niet alleen Nederlanders, maar ook mensen uit onder meer Denemarken, Duitsland, Engeland, Zwitserland kwamen naar Heerenveen.