ZOETERMEER - Brand in een autobandenzaak in Zoetermeer in de nacht van zaterdag op zondag heeft een enorme rookontwikkeling veroorzaakt. Het vuur brak omstreeks 23.45 uur uit in het servicecenter dat op een industrieterrein is gevestigd, en verspreidde zich naar een naastgelegen autobedrijf.

Hoewel de brand uiteindelijk meeviel, is de schade aan beide bedrijven groot, zo liet een woordvoerder van de brandweer Haaglanden zondagochtend weten. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Wel moesten de bewoners van twee woningen in de directe omgeving uit voorzorg hun huis tijdelijk uit. De brandweer was het vuur kort na 01.00 uur meester.

De brand ontstond in de autobandenzaak. Het vuur verspreidde zich via lichtkoepels naar het dak en breidde zich vervolgens over het gehele dakoppervlak uit. Het vuur bereikte daardoor ook het dak van het aangrenzende autobedrijf. In de showroom van dat bedrijf raakte een aantal nieuwe auto's zwaar beschadigd doordat brandende delen van lichtkoepels erop vielen.

Beide bedrijven hebben veel rook- en waterschade. De exacte schade is nog niet te bepalen, maar bedraagt zeker meerdere honderdduizenden euro's, aldus de woordvoerder van de brandweer. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar de technische recherche sluit brandstichting niet uit.