ZOETERMEER - De 31-jarige Zoetermeerse vrouw en haar twee dochters van vijf en drie jaar, die sinds maandag 11 april als vermist waren opgegeven, zijn vermoord. De echtgenoot heeft donderdagavond bekend zijn gezin op 6 april om het leven te hebben gebracht. Dat werd vrijdagavond tijdens een persconferentie van het Openbaar Ministerie in Den Haag bekendgemaakt.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De lichamen van de drie werden vrijdagmiddag gevonden. Ze waren begraven. De politie wil om de plek te beschermen niet zeggen waar, maar in ieder geval niet in hun woonplaats Zoetermeer. De verdachte heeft tegen de politie verteld, hoe hij de slachtoffers om leven heeft gebracht. In het belang van het onderzoek doet de politie hier geen mededelingen over. De verdachte zou de dode lichamen met de auto hebben vervoerd. Het motief is nog onbekend.

Vermist

De Zoetermeerse Claudia en haar dochters Marieke en Charlotte werden vorige week maandag door de echtgenoot als vermist opgegeven. De politie hoorde de man uitgebreid maar zag hem nog niet als verdachte. De echtgenoot vertelde toen dat hij zijn vrouw en kinderen 's morgens vroeg voor het laatst had gezien en dat sindsdien elk spoor van hen ontbrak.

Als de bekentenis van de man klopt, waren de drie al bijna een week dood, toen hij aangifte deed van hun vermissing. Toen in de loop van het onderzoek bleek dat het alibi en bepaalde punten in zijn verklaring niet klopten, besloot de politie tot een sporenonderzoek in de woning.

Bloedsporen

Tijdens dat onderzoek vonden rechercheurs donderdag bloedsporen in de slaapkamers, in de kofferbak van de auto en op de plek bij het huis waar de auto geparkeerd stond. Daarop hield de politie de echtgenoot diezelfde dag aan.

Persofficier A. Rijsdorp benadrukte dat het gezin niet bij de politie als problematisch bekendstond. "Op het oog leek het een heel gewoon gezin." Buurtbewoners verzamelden zich vrijdagavond met hun kinderen in de speeltuin achter de woning van de slachtoffers. Mensen noemden het "onbegrijpelijk" wat er is gebeurd. Bij de verzegelde voordeur branden theelichtjes. Mensen hebben er bloemen en knuffels neergelegd.

Emotioneel

De buurtbewoners werden vrijdagavond tijdens een besloten bijeenkomst op het hoofdbureau van de politie in Zoetermeer geïnformeerd over het familiedrama. Mensen reageerden emotioneel en ook burgemeester Waaijer was aangedaan. "Het scheurt je door het hart. Drie levens die bruut en te vroeg zijn beëindigd."

Zoetermeer werd in januari ook al opgeschrikt door een familiedrama. De vermoorde Marieke ging naar dezelfde katholieke basisschool De Spelevaert als twee kinderen die in januari door hun moeder werden gedood. De moeder pleegde daarna zelfmoord door voor de trein te springen.

De kinderen van de katholieke basisschool worden maandag opgevangen en krijgen professionele hulp.