ARNHEM - De raadkamer van de rechtbank in Arnhem heeft vrijdag een 29-jarige Arnhemmer voor negentig dagen in bewaring gesteld. De man is begin deze maand opgepakt op verdenking van loverboy-praktijken, waarbij hij ernstig geweld en bedreigingen niet schuwde.

Volgens de politie was de Arnhemmer al sinds 1997 actief. Vijf vrouwen, onder wie twee zeventienjarige meisjes, hebben aangifte tegen hem gedaan. Enkele anderen durven geen aangifte te doen uit angst voor wraakacties. De politie denkt dat er nog meer vrouwen moeten zijn met wie de Arnhemmer zogenaamde liefdesrelaties heeft onderhouden.

De loverboy dwong de meisjes, die verliefd op hem waren, in de prostitutie te werken. Hij gebruikte daarbij soms zwaar geweld en bedreigde de vrouwen. Ze moesten vrijwel alle verdiensten aan hem afstaan. De meisjes hebben onder meer in Amsterdam, Deventer, Utrecht en Arnhem voor de man gewerkt.

Slachtoffer

De Arnhemmer is in zijn woning aangehouden. Daar zijn ook van diefstal afkomstige spullen gevonden. Het onderzoek naar de man gaat nog door. Het rechercheteam hoopt dat zich meer vrouwen melden die slachtoffer zijn geworden van de loverboy. Ook moet er een aantal vrouwen zijn, dat de relatie met de man heeft verbroken toen hij hen tot prostitutie probeerd te dwingen, aldus een woordvoerder van de politie.