DORDRECHT - De politie heeft met de arrestatie van een 23-jarige man uit Dordrecht mogelijk een serie zedendelicten in de omgeving van Dordrecht opgelost. De verdachte heeft inmiddels vier verkrachtingen en twee aanrandingen bekend. Dat hebben de politie en het Openbaar Ministerie (OM) in Dordrecht vrijdag bekendgemaakt.

Half maart ontstond bij de politie een vermoeden dat er een verband zou zijn tussen een aantal zedenzaken in 2004 en 2005 in de regio Zuid-Holland-Zuid. Een onderzoeksteam van ongeveer dertig personen maakte een plan van aanpak om bij een nieuwe melding direct in actie te kunnen komen. Motoragenten, surveillancediensten en rechercheurs waren geïnformeerd en konden direct ingezet worden.

Dat leidde uiteindelijk tot de arrestatie van de verdachte toen hij op 5 april op het Van den Broek-erf in Dordrecht een 15-jarig meisje achterna fietste, seksueel getinte opmerkingen maakte en haar onzedelijk betastte.

De man is op 8 april voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Nadat hij in eerste instantie ontkende, heeft hij de zes zedendelicten bekend. De Dordtenaar heeft nog meer incidenten bekend, zoals het achterna fietsen van meisjes en het maken van seksueel getinte opmerkingen, maar dat is niet strafbaar, aldus een woordvoerster van het OM.