DRIEBERGEN - Verschillende opsporingsdiensten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag op de snelweg A12 ter hoogte van Ede en Arnhem een paar honderd bonnen uitgedeeld. Alleen al 257 bestuurders reden te hard. Een man viel door de mand toen hij bij de controle van zitplaats wisselde. Hij bleek illegaal in Nederland te zijn en had geen rijbewijs.

In totaal controleerden de diensten 560 auto's en 84 vrachtwagens. De politie nam 1100 gram cocaïne, 28 hennepstekken en kleine hoeveelheden wiet en hasj in beslag. Ook vonden agenten een dolkmes.

Van de vrachtauto's waren 21 chauffeurs in overtreding, maakte het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) vrijdag bekend. Negen bestuurders kregen een rijverbod omdat ze te lang achter het stuur hadden gezeten. Drie anderen hadden gefraudeerd met de tachograaf en een ander had bijvoorbeeld zijn veewagen niet schoongemaakt.

Aan de actie namen honderd mensen van onder meer de Duitse en Nederlandse politie, de douane, de marechaussee en de Voedsel en Waren Autoriteit deel.