HILVERSUM - De Hilversumse politie laat weinig los over het motief van de politieagent die zaterdag zijn vrouw en drie zoontjes doodschoot. "Over de motieven van de dader is bekend dat in ieder geval sprake is geweest van een complex van factoren die zich in de persoonlijke levenssfeer afspeelden.

Uit respect voor de nabestaanden worden hier geen nadere mededelingen over gedaan", zo verklaarde de politie woensdag.

Dienstwapen

De politie zegt dat vaststaat dat de 46-jarige vader van het gezin eerst zijn 42-jarige vrouw doodschoot, en daarna zijn drie zoontjes van 3, 6 en 8 jaar oud. Ze lagen op dat moment te slapen en waren op slag dood. De hoofdagent van het Korps Landelijke Politiediensten schoot vervolgens in zijn huis aan de Hilvertsweg in de omroepstad zichzelf dood met zijn dienstwapen.

Begrafenis

Eerder op de dag werd bekend dat het gezin zaterdag wordt begraven op de Rooms-Katholieke Begraafplaats St. Barbara in Hilversum. Er is alleen gelegenheid tot een schriftelijke condoleance. Burgemeester E. Bakker wenst de familie in een advertentie in de krant De Gooi- en Eemlander veel sterkte toe.

"Hilversum is in rouw en diep geschokt. Wij als Hilversummers zijn hier diep mee begaan en betuigen ons medeleven met de familie en nabestaanden", aldus de verklaring.