ROTTERDAM - De politie in Rotterdam vindt dat nog te veel mensen waardevolle spullen zichtbaar in hun auto laten liggen. Om de automobilisten daarop te wijzen, zet de politie toneelspelers in die op humoristische wijze het publiek wijzen op hun gedrag. Dit heeft de politie woensdag meegedeeld.

Het aantal auto-inbraken in het centrum van Rotterdam neemt nog steeds af. In maart daalde het aantal aangiften met 57 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2003.

De politie wijt dit succes onder meer aan de persoonsgerichte aanpak van de daders. Zodra een bekende autokraker weer vrijkomt, wordt hij in de buurt waar hij actief is, in de gaten gehouden.

Beveiligingsbedrijven

"Waren we vroeger incidentgericht, nu richten we ons op de daders", aldus een woordvoerder van de politie. Ook werkt de politie nauw samen met beveiligingsbedrijven die in parkeergarages werken en wordt er meer gepost door agenten in burger.

Eerste voorstelling

De twee toneelspelers, professionals volgens de politie, gaan dag en nacht aan de slag bij de zogeheten hotpots waar het gevaar van een autokraak het grootst is. Donderdag is hun eerste voorstelling.