NIJMEGEN - Politie en brandweer in Nijmegen tasten zondag nog in het duister over de oorzaak van de dodelijke schuurbrand van zaterdagmiddag in Nijmegen. Door de brand kwamen twee jongens van 16 jaar en een meisje van 15 jaar om het leven. De slachtoffers kwamen allen uit Nijmegen.

Twee jongens van 15 en 16 jaar wisten aan de felle brand te ontkomen. De politie hoopt van de twee meer te weten te komen over wat er zich in de schuur heeft afgespeeld. Het verhoor loopt echter moeizaam door de schok die de twee hebben opgelopen. De twee liepen geen verwondingen op, aldus de politie.

De schuur stond in de buurt bekend als een hangplek voor jongeren. De eigenaar van de schuur had de deuren gebarricadeerd. De politie vermoedt dat de jongeren via het dak naar binnen zijn geklommen. De drie slachtoffers waren ernstig verbrand. Het Rampen Identificatie Team heeft de slachtoffers geïdentificeerd.

In de buurt is aangeslagen gereageerd op de brand. Familieleden van de drie slachtoffers werden zaterdagavond in een klooster opgevangen. Inmiddels is professionele hulp ingeschakeld, aldus de politie. Ook burgemeester G. ter Horst van Nijmegen is geschokt. Ter Horst betuigde zaterdag persoonlijk haar medeleven met de nabestaanden en liet zich ter plaatse informeren over het drama.

Technische recherche

Het vuur brak zaterdag rond vier uur 's middags uit. Toen de brandweer arriveerde, stond de schuur al geheel in brand. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand wordt uitgevoerd door de technische recherche. De verwachting is dat het resultaat van dat onderzoek nog wel even op zich laat wachten. De schuur is inmiddels op last van brandweer en gemeente gesloopt wegens instortingsgevaar.