HILVERSUM - Het gezin uit Hilversum dat in nacht van vrijdag op zaterdag een gewelddadige dood vond, wordt zaterdagmiddag begraven op Begraafplaats St. Barbara. Dat liet de familie woensdag weten. Er is alleen gelegenheid tot schriftelijke condoleance.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Burgemeester E. Bakker van Hilversum wenst de familie in een advertentie van het regionale dagblad De Gooi- en Eemlander veel sterkte toe. "Hilversum is in rouw en diep geschokt. Wij als Hilversummers zijn hier diep mee begaan en betuigen ons medeleven met de familie en nabestaanden", aldus de verklaring.

De 46-jarige vader, hoofdagent van het Korps Landelijke Politiediensten, heeft volgens de politie waarschijnlijk eerst zijn 42-jarige vrouw en drie zoons van acht, zes en drie doodgeschoten en sloeg toen de hand aan zichzelf.

Ook Montessorischool-Zuid, waar de drie zoons van het gezin op zaten, plaatste een advertentie in de krant, waarin men met veel verdriet afscheid neemt van de jongens.

Aangeslagen

De politie weet nog altijd niet hoe de man tot zijn daad heeft kunnen komen. Zijn collega's bij het KLPD zijn nog zeer aangeslagen. "Binnen de verkeerspolitie kennen ze elkaar allemaal. Vrijdag leek het nog allemaal goed met hem te gaan. Hebben ze nog samen gelachen", zei een woordvoerder.