ASSEN - Tijdens de TT-nacht in Assen heeft een 19-jarige man ernstige brandwonden opgelopen. Dat gebeurde toen verscheidene mensen op een camping vlak bij het TT-circuit door een groot kampvuur heenliepen. Het slachtoffer uit het Noord-Hollandse Limmen kwam vast te zitten in een brandend bankstel. Dat heeft de politie laten weten.

Een van de omstanders, een 24-jarige man uit het Friese Drachten, trok het slachtoffer uit het vuur. De Fries liep daarbij brandwonden op aan zijn handen, maar zijn letsel is volgens de politie minder ernstig. De twee mannen zijn naar het brandwondencentrum in Groningen vervoerd.

In het centrum van Assen is tijdens de nacht op diverse plaatsen brand gesticht, onder meer bij het historische theehuisje in de Gouverneurstuin. Het gebouwtje met rieten dak dat kortgeleden is gerestaureerd, ging volledig verloren.

Rustig begin

De TT-nacht begon relatief rustig. Er waren vrijdagavond geen grote incidenten. Wel waren er her en der wat kleinere incidenten. Zo nam de politie vijf oude caravans in beslag, omdat het vermoeden bestond dat de 'sleurhutten' bestemd waren voor een brandstapel. De politie kon ook voorkomen dat zes aanhangwagens, waaronder een met bouwafval uit Duitsland, in de fik werden gestoken.

De politie nam bovendien zeven zogenoemde lawaaimachines in beslag. Dat zijn motoren zonder uitlaat, die zijn bedoeld om zoveel mogelijk herrie te maken. Ook trof de politie een vrouw aan, die in een rugzak een generatortje had gestopt en daaraan een zwaailicht en een sirene had gekoppeld. Zij heeft haar gemotoriseerde 'herrierugzak' moeten inleveren.

Ondanks de twee bezoekers die gewond raakten in het kampvuur en het uitbranden van het theehuisje in Assen, spreekt de politie van "een gezellige TT-nacht zonder al te veel problemen".