ENSCHEDE - De 49-jarige Enschedeër die vastzit op verdenking van talrijke steekpartijen op dieren en mensen, heeft mogelijk een deel van zijn misdaden gepleegd tijdens zijn tbs-periode. Zijn advocaat H. van Denderen liet maandag weten dat zijn cliënt tot november 2002 tbs met dwangverpleging was opgelegd. De verdachte heeft al bekend tussen juli en september 2002 al drie mensen met een mes te hebben gestoken.

Volgens Van Denderen legde de rechtbank in Zutphen de Enschedeër in 1986 onder meer tbs met dwangverpleging op wegens een poging tot verkrachting. Formeel werd de tbs met dwangverpleging in november 2002 beëindigd, aldus zijn raadsman. Van Denderen gaat uitzoeken in hoeverre zijn cliënt tot november 2002 werd begeleid door de tbs-kliniek en reclassering. "Hij werd niet meer intern verpleegd, want hij had inmiddels een verblijfsplaats in Enschede."

De verdachte heeft bekend dat hij in juni 2003 een 50-jarige zwerver heeft doodgestoken. Verder wordt hij verdacht van tientallen mishandelingen van dieren.