DEN HAAG - De 39-jarige C.K. die verdacht wordt van het familiedrama in Naaldwijk op 14 oktober, is al eerder veroordeeld voor de bedreiging en mishandeling van zijn 37-jarige ex-vriendin. Op 20 juli 2004 kreeg hij daarvoor vier maanden celstraf. Dat bleek maandag tijdens een zitting van de rechtbank in Den Haag.

De verdachte stond terecht omdat hij de vrouw in oktober zou hebben vermoord en van drie kinderen (1, 2 en 12 jaar oud) de keel zou hebben doorgesneden. Zij overleefden het drama. Een vierde kind, een meisje van 13, was naar school toen het gebeurde.

K. is de vader van de twee jongste kinderen, de oudere kinderen hebben een andere vader. Waarom K. zich tegen zijn ex en de kinderen keerde, is nog niet duidelijk geworden. De man is de afgelopen tijd onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Tijdens de zitting werd ook duidelijk dat het slachtoffer eerder was verhuisd omdat ze bang was voor de verdachte. Ook zou de man eerder andere mensen hebben bedreigd, onder wie agenten en collega's. Al eerder had officier van justitie E. Kole laten weten dat K. in 1999 volgens het Openbaar Ministerie al eens geprobeerd een vrouw om te brengen door haar te steken. Hij heeft haar in dat jaar ook geprobeerd te doden door haar slaappillen te laten slikken.