BUENOS AIRES - De Argentijnse autoriteiten hebben twee politiemannen gearresteerd die ervan worden verdacht woensdag in de hoofdstad Buenos Aires zeker een en mogelijk twee demonstranten ogenschijnlijk in koelen bloede te hebben doodgeschoten. Meer dan honderd andere politiemannen zijn geschorst.

De doden vielen tijdens rellen tussen de oproerpolitie en zo'n betogers tegen de aanhoudende economische malaise in het land. De politie zei rubberkogels en traangas te hebben gebruikt om te voorkomen dat de demonstranten een belangrijke brug in de stad zouden bezetten. De slachtoffers waren door kogels van metaal gedood.

Foto's

De politiemannen werden aangehouden nadat de krant Clarin
een serie van acht foto's

De politie was een groep betogers achterna gegaan die in een station een gewonde medebetoger te hulp wilden snellen. Die was volgens getuigen door een man in burgerkleding doodgeschoten, schreef Clarin donderdag.

Schuld afschuiven

Voor de publicatie van de foto's in Clarin had de regering van president Duhalde geprobeerd 'politieke extremisten' de schuld te geven van de dood van de twee betogers.

De betoging van woensdag was de ernstigste sinds december, toen mensen om het leven kwamen tijdens een betoging tegen de regering van president Duhalde.