Zes neonazi's zijn afgelopen zaterdag overvallen en mishandeld door een groep van ongeveer vijftien gemaskerde personen in de Duitse stad Dresden. Twee van de slachtoffers moesten worden behandeld in het ziekenhuis.

De zes mannen, met leeftijden tussen de 27 en 35, waren op weg terug naar hun auto's na een extreemrechtse manifestatie, toen ze werden aangevallen. De aanvallers sloegen op de vlucht toen er een auto naderde, meldt de Duitse krant Die Welt

De politie is een onderzoek gestart naar het incident. De daders worden gezocht in extreem-linkse kringen, aldus een woordvoerder.   

Het is in de nacht van dinsdag op woensdag 73 jaar geleden dat Dresden grotendeels werd verwoest door een geallieerd tapijtbombardement met brandbommen. Naar schatting 22.000 tot 25.000 burgers kwamen daarbij om het leven. 

De jaarlijkse herdenking wordt door neonazistische groeperingen aangegrepen om de genocide door het Hitler-regime te relativeren. Dat zorgt vaak voor botsingen met tegendemonstranten. De manifestatie van afgelopen zaterdag werd gehouden in voorbereiding op de herdenkingsdag. Ongeveer vijfhonderd neonazi's woonden die bij.