HILVERSUM - De verslagenheid onder de ouders die maandagochtend hun kinderen naar de Montessorischool-Zuid in Hilversum brachten, is groot. Drie kinderen van die school werden afgelopen weekeinde door hun vader om het leven gebracht. Hulpverleners van Slachtofferhulp vangen de kinderen in de klassen op. Het condoleanceregister ligt tot en met vrijdag op het raadhuis van Hilversum.

"Je begrijpt gewoon niet wat er is gebeurd", zegt een moeder die haar dochter naar school brengt. Bij dit soort berichten denk je nooit dat het ook hier kan gebeuren. Het heeft mij het hele weekeinde niet meer los gelaten. Onbegrijpelijk."

De school neemt uitgebreid de tijd om samen met de kinderen de gebeurtenissen te verwerken. In de hal van de school wordt een gedenkplek ingericht. Na 10.30 uur kunnen de kinderen weer naar huis. Veel ouders wachten daarom in een gebouw een stuk verderop in de straat. Ook daar zijn hulpverleners aanwezig.

Voor het begin van de schooldag hebben klasgenootjes van de drie jongens bloemen en kaarsen gelegd bij de woning van het gezin.

Condoleanceregister

'Verbijsterd', 'Geen woorden voor' en 'Heel veel pijn' zijn de eerste reacties in het condoleanceregister op het raadhuis van Hilversum maandagmorgen. Vooralsnog is er weinig toeloop.

Onbegrip

Een paar buren van het omgekomen gezin treffen elkaar op het raadhuis, waar ze hun onbegrip met elkaar deelden. "Ik begrijp er echt niks van", zegt een buurman. "Vrijdagmorgen kwam hij nog een ladder lenen voor zijn dakgoot. Als je met zulke dingen in je hoofd rondloopt vraag je toch niet zoiets?"

"Het is erg belangrijk voor de nabestaanden om dit te tekenen", stelt een vrouw uit de buurt. Het condoleanceregister ligt tot en met vrijdag op het raadhuis van Hilversum.