HILVERSUM - De 46-jarige vader, die zijn gezin en zichzelf om het leven heeft gebracht in Hilversum, was een hoofdagent van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Hij heeft zijn dienstwapen gebruikt om eerst zijn 42-jarige vrouw en toen zijn drie zoons van acht, zes en drie jaar dood te schieten. Dat maakten de politie en de gemeente zaterdagavond tijdens een persconferentie bekend.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Rond 12.30 uur kreeg de politie een melding van twee familieleden binnen die de lichamen in het huis aantroffen. Het drama blijkt zich in de nacht van vrijdag op zaterdag te hebben voltrokken, stelt de politie.

Onderzoek

Districtschef J. Crijns van de politie Hilversum liet weten dat het onderzoek nog in volle gang is en dat nog niets definitief vaststaat. Naast de recherche van de politie Gooi en Vechtstreek is ook de Rijksrecherche bij het onderzoek betrokken. Dat komt omdat er een politieman bij het drama is betrokken.

Volgens Crijns waren er geen sporen van een worsteling. De vrouw en kinderen werden dood in hun bed aangetroffen. De man heeft elders in het huis de hand aan zichzelf geslagen, denkt de politie. De politieman was bevoegd om zijn dienstwapen in huis te hebben.

Diep geschokt

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft met grote verslagenheid kennisgenomen van het gezinsdrama in Hilversum, zo liet het korps zaterdagavond weten. Korpschef P. van Zunderd spreekt van een onbegrijpelijke tragedie. "Ik ben volkomen verbijsterd en diep geschokt. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden die dit enorme en totaal onverwachte verlies moeten verwerken."

Vooral binnen de Unit Ouder-Amstel waar de hoofdagent werkzaam was, is het nieuws volgens het KLPD hard aangekomen. Medewerkers worden opgevangen om het tragisch overlijden van de collega en zijn gezin onder deskundige begeleiding te verwerken, aldus het korps.

Hoge werkdruk

De Nederlandse Politiebond noemt de gebeurtenissen "buitengewoon ernstig". Een woordvoerder denkt dat er geen verband is met het drama en de hoge werkdruk van agenten. De discussie over de vraag of dienstwapens wel of niet mee naar huis mogen worden meegenomen, vindt hij niet relevant. "Als iemand zijn gezin en zichzelf om het leven wil brengen, doet hij dat toch wel."

De Algemene Christelijke Politiebond (ACP) vindt de gebeurtenissen "erg triest". De ACP heeft een pastoraal team van twintig vrijwilligers ingezet om mensen bij te staan. "Er zijn veel mensen die hem kenden en met hem werkten" aldus een woordvoerder. Ook hij ziet vooralsnog geen relatie tussen werkdruk en het drama.